Fylld kycklingfilé med Pappardelle och lättfriterad grönkål

Fylld kycklingfilé med Pappardelle

Igår var det stora Kalvsyltadagen, kokade traditionsenligt kalvsylta med våra goda vänner för 23:e året i rad! Man blir ju hungrig när man gör storkok så kvällen avslutades med lite god och lättlagad middag.

Varmrätten blev fylld kycklingfilé som jag först kryddade med salt och blandade pepparsorter runtom, skar upp en ficka längs varje filé och fyllde med soltorkad tomat och en bit lagrad hårdost. Lindade sedan en skiva rökt fläsk runt varje filé och fäste upp med en tandpetare av trä modell större. Stekte i smörolja så filéerna fick lite färg runtom. Ställde sedan pannan i ugnen på 130 grader och lät gå färdigt till genomstekt.

Kokade färska Pappardelle ett par minuter i saltat vatten, sköljde med kallt vatten så kokningen stoppades. Hällde av vätskan som bildades i stekpannan med kycklingfiléerna i en kastrull, spädde med grädde och smakade av med lite riven ost och lät sjuda en stund innan jag lät pappardellerna åka ned i såsen och dra till sig den goda såsen!

Hade små buketter av grönkål som jag sköljt och torkat väl innan jag lät dem fritera i olja i en stekpanna en kort stund. Lade sedan över på hushållspapper så att det mesta av oljan rann av. Saltade lätt med flingsalt.

Serverade den gräddvända pastan med skivor av kyvklingbröstet ovanpå samt de lättfriterade grönkålsbuketterna. På toppen lite riven ost!

PS. Förrätten var ”puckar” med ceviche av avakado, päron, räkor, pilgrimsmusslor, färsk chili, saft av lime och citron samt hackad koriander. Till dessert åt vi saffransostkaka (Frödinge) filéade apelsinklyftor och lättvispad grädde och lite kanelsocker på toppen. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.