Kokt kolja med friterad ruccola och hackat ägg.

Kokt kolja

Lite experiment idag, tänkte att om man kan fritera persilja så kanske det går att göra det med ruccola också – och det gick utmärkt enligt min mening.

Gjorde en koklag till fisken av vatten, salt, en bit purjolök, lagerblad, korn av vit- och kryddpeppar samt några kryddnejlikor. Lät sjuda en stund och lade sedan ned filébitar av kolja, lät någon bubbla koka upp innan jag drog bort från värmen och lade på locket och lät sedan stå tills det var dags att servera.

Gjorde en sås av bottenredning, kokspad från fisken, grädde och lite vit balsamvinäger. Smakade av med salt och vitpeppar från kvarn och toppade med en klick rumsvarmt smör.

Friterade ruccolasallad i en halvcentimeter olja i kastrullen, det stänker en del eftersom ruccolan innehåller vatten, men det får man ta, finns ju trasa och rengöringsmedel!

För att komplettera rätten med lite syrligt med tuggmotstånd hyvlade jag tunna skivor av polkabeta som jag vände ned i en blandning av olja, citron, salt och en skvätt vatten. Där fick de ligga till det var dags att servera då jag tryckte ut och hällde av vätskan.

Serverade fiskfilébitarna med såsen över och den friterade ruccolan och hackat ägg. Lite flingsalt på ägg och ruccola , den syrade polkabetan och en kokt skalpotatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.