Kycklingpaj på rester av ugnsstekt kycklingklubba

Kycklingpaj på rester av kycklingklubba

Hade ugnsstekt kycklingklubba härom dagen, blev en del kvar som jag, redan när den var ljummen, plockade isär från ben och skar i mindre bitar och ställde i kylen tillsammans med skyn som var kvar.

Gjorde en pajdeg genom att nypa ihop 125 gram kylskåpskallt smör i bitar med 3 dl vetemjöl och ett par msk vatten. Tryckte ut pajdegen i formens botten och på sidorna, naggade botten och ställde kallt i minst en halvtimma. Under tiden värmde jag upp ugnen och ställde in skålen med kycklingdelarna en stund bara så mycket att jag kunde separera skyn från kycklingen. Hällde skyn i en skål, knäckte ett par ägg och slog ihop med ett par dl mjölk. Smakade av med salt och peppar och skar lite purjolök som jag blandade i äggsmeten.

Förgräddade pajskalet i 225 graders ugn i ca 10-15 minuter (tryckte fast lite alufolie runt pajkanten under gräddningen för att undvika att kanterna sjönk ihop). Tog ut ur ugnen och bort med folien. Fyllde pajen med kycklingbitarna och äggsmeten, strödde lite grovriven ost över och ställde i nederdelen av 200 graders ugn och gräddade i 40-45 minuter.

Serverade pajen med tomat och snabbsaltad gurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.