Stekt torskfilé, kantareller, jordärtskockspuré och rostad sparrispotatis

Stekt torskfilé

Lite festligare så här mitt i veckan, köpte färsk torskfilé idag och sen var det bara frågan om vilka tillbehör det skulle vara. Hade jordärtskockor i kylen och kantareller i frysen, det fick bli ackompanjemanget till torskfilén.

Började med att skala ett par jordärtskockor och en potatis som jag skar i bitar och kokade i saltat vatten. Skar några sparrispotatisar i klyftor, lade i ugnsform med rapsolja och flingsalt och bakade i 220 graders varmluftsugn. Skar torskfilén i portionsbitar och saltade runtom och lät vila en stund. Smörstekte de tinade kantarellerna tillsammans med en halv finskuren gul lök (kanske en charlottenlök hade varit ännu bättre), saltade och pepprade med vitpeppar från kvarn. Vände torskfilébitarna i grovt rågmjöl och stekte på medelvärme i smör och rapsolja. Hällde av kokvattnet från jordärtskockorna och mosade, saltade och tillsatte en msk smör till en god puré.

Serverade de nystekta torskfilébitarna med jordärtskockspurén, de smörstekta kantarellerna och de ugnsbakade potatisklyftorna, tomatklyftor och en liten skvätt örtolja som jag mixat av ärtskott, pressad citron, rapsolja, salt och svartpeppar. Ett lätt franskt rödvin passade bra till den här fiskrätten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.