Osso bucoinspirerad fläskfilé med pressad potatis

Osso bucoinspirerad fläskfilé

Hade en fläskfilé som jag ville göra något spännande med, tycker att fläskfilé behöver smakas upp lite extra.

Putsade och skar fläskfilén i ca 3 cm tjocka medaljonger, saltade och pepprade och vände i vetemjöl och brynte i smörolja i traktörpanna. Filébitarna ska inte bli genomstekta utan bara få lite yta. Lyfte bort köttet och fyllde på pannan med lite mera smörolja och stekte sedan fint tärnade morötter, palsternackor, lök och finhackad vitlök. Kryddade med salt och svartpeppar från kvarn och lät eftersteka en stund på medelvärme innan jag tillsatte 4-5 hackade tomater , en skvätt rödvin och rörde om. Lade ned fläskfilémedeljongerna i pannan och satte på locket, lät sjuda ca 20 minuter på svag värme så alla smaker fick smälta samman och köttet bli färdigt.

Serverade fläskfilén i den mustiga såsen med pressad potatis och hackad persilja med lite grovpressad vitlök i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.