Fylld köttfärslimpa med rotfrukter

Fylld köttfärslimpa

Jag hade ett halvt paket nötfärs i kylen som det var dags att ta hand om. Tvekade om det skulle bli spagetti med köttfärssås eller färsbiffar, men så bestämde jag mig för en liten annorlunda köttfärslimpa.

Blandade färsen med mjölk, ägg, ströbröd,  salt, vit- och svartpeppar från kvarn och så strimlad flatrökt skinka och en purjolök i halvcentimeterstora bitar. Blandade färsen ordentligt och formade sedan till en limpa och lade över i en smord ugnsform. Gräddade i 185 graders ugn i ca 50 minuter. Under tiden som köttfärsen gick i ugnen kokade jag klyftor av gulbeta, potatis och palsternacka. Lade i det kokande  saltat vattnet i nämnd ordning eftersom gulbetorna tar längst tid osv. När rotfrukterna var klara hällde jag över kokvattnet i en kastrull och reducerade det till hälften ungefär. Tillsatte sedan en skvätt grädde och smakade av med lite vit balsamvinäger, en klick smör och salt och peppar (om det behövs). Mixade skysåsen så den blev lite skummig på ytan alldeles innan serveringen.

Skar köttfärslimpan i tjocka skivor och serverade med de kokta rotsakerna och purjolöken samt skysåsen, tomatklyftor och några ärtskott på toppen. Fräscht och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.