Ugnsstekta spareribs med potatis och morotssticks

Ugnsstekta spareribs

 

Offrade oss på ugnsstekta spareribs i kväll, alltid lika gott fast man inte gör exakt lika varje gång.

Hade en sida kamben som jag saltade runtom och slog in i folie och bakade ett par timmar i ugnen på ca 125 grader. Blandade en glacé av ostronsås, honung, soja och lite chilisås efter behag. Tog ut kambenen ur ugnen och packade upp folien. Höjde temperaturen i ugnen till 230 grader, skedade över glacén och lade förkokta potatisbitar och morotsstick bredvid köttet. Ställde i ugnen och körde tills det blev en fin färg på köttet.

Serverade spereribsen, potatisen och morotssticksen med en sås som jag gjort så här; smälte socker i botten på en kastrull, tillsatte vinäger, passerad tomater, soja, lite chili i någon form och efter behag och slutligen lite malen spiskummin. Lät sjuda ca 20 minuter och sist smakade jag av med lite mera soja för sältans skull, ska bli en bra balans mellan syran, sältan och sötman! – En pilsner fick det också bli förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.