Lågtempad lax med remouladsås

Lågtempad lax med remouladså

Ännu ett enkelt laxrecept, hade gjort iordning laxen tidigare en kväll medan jag slötittade på TV.

Kryddade laxfilén med salt och vitpeppar från kvarn, smorde in med lite rapsolja, lade på skuren dill och lite torkade dillfrön. Bakade i 70 graders ugn under folie tills innetemperaturen kom upp i 55 grader. Kylde ner laxen och förvarade sedan i kylskåp inlindad i platsfolie.

Rörde ihop en remouladsås så här: Lite (efter behag – rätt stark) Colmans senapspulver i ett par tsk gurkspad. Tillsatte crème fraîche och majonnäs samt hackad inlagd och avrunnen gurka. Rörde om och smakade av och som sagt, senapspulvret har bra tryck så vill man att det ska kittla i näsan när man äter remouladsåsen så komplettera med ytterligare senapspulver utrört i vatten eller gurkspad.

Serverade den kalla laxen och remouladsåsen med nykokt potatis och lite dill från frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.