Kycklinglårfilé från Hagby Gård, med sötsyrliga tillbehör. Bara fantasin sätter gränser.
Köpte ett par majrovor häromdagen. Skalade och skivade majrovorna och kokade i en 1-2-3 lag (ättika, socker och vatten) tills de blev semiklara, dvs hade rejält tuggmotstånd kvar. Lät sedan svalna i lagen och ställde i kylskåpet. Tog fram burken idag, fräste lite vitkål i smörolja, tillsatte salt och honung och fräste tills kålen ”säckade ihop” lite. Tillsatte de avrunna och syrade majrovorna och en skvätt grädde, det hela fick sjuda tills det blev genomvarmt.
Kycklinglårfilén hade jag rimmat i en lag bestående av en halv liter vatten och 3 cl salt som sedan stått i kylen ett dygn ungefär. Torkade av filéerna med hushållspapper, kryddade med lite hetta och stekte tills de blev klara.
Serverade kycklinglårfiléerna uppskurna på de sötsyrliga vitkålen med majrovorna i grädde. Ett par tomater fick ackompanjera!