Pepparrotskött på vildsvinsbog

Pepparrotskött

Jag kör hårt med mat från frysen nu. Måste ju hålla efter så det inte blir liggande för länge. Den här gången var det bogblad från vildsvin. Här kan man använda flera olika styckningsdelar av framdelskött från nöt, lamm eller varför inte vanlig gris.

Putsade köttet och kokade upp det i vatten och hällde sedan ut vattnet med allt skum och fyllde på nytt vatten så det täckte köttet precis. Kokade upp med salt, grovhackad lök, morot och palsternacka i bitar. Tillsatte sedan några kryddpepparkorn, svartpepparkorn och ett par lagerblad. Lät sedan allt sjuda försiktigt i mer än två timmar eller tills köttet kändes mört. Fick sedan stå och svalna på terrassen. När det sen var matdags gjorde jag så här;

Gjorde en bottenredning, dvs fräste lite smörolja och vetemjöl och spädde med kokbuljong från köttet.  Smakade av sältan och tillsatte lite peppar från kvarn och sedan ett par rejäla skedar riven pepparrot. Lade sedan ned köttet i såsen och lät bli varmt.

Serverade köttet och såsen med nykokt potatis och morötter, lite sallad och inlagd gurka från Västeråsgurkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *