Hjortskav med pressad potatis och rödkålssallad med äpple

Hjortskav

Här kommer ett bidrag till kampanjen  om att äta mindre kött. Jag hade en bit hjortfilé som inte vägde mera än ca 100 gram – och den räckte till tre portioner god mat, riktig festmat faktiskt!

Lade ett par dl torkat trumpetsvamp i ljummet vatten (funkar lika bra med trattkantareller). Hackade en lök, jag hade purjo som måste gå åt så jag valde det. Stekte i smörolja med de urkramade trumpetsvamparna som jag skurit i mindre bitar först. Kryddade med salt och svartpeppar från kvarn och spädde med grädde som fick koka ihop med svampröran. Skedade över ett par msk rårörda lingon och smakade av med salt, peppar och lite torkad timjan. Ställde åt sidan på spisen. Precis innan serveringen stekte jag den tunt skivade hjortfilén (som jag skurit medan den var halvfrusen) och kryddade med salt och peppar och blandade ner i svampröran.

Gjorde en salladsdressing av olivolja, saften av en halv citron, lite salt, svartpeppar och honung. Skar fina strimlor av rödkål och äpple. Blandade om i dressingen och packade ihop till en puck på varje tallrik med hjälp av en ”cylinder”. Strödde till sist rostade pumpafrön över salladspucken.

Serverade hjortskaven med pressad kokt potatis och rödkålssalladen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.