Serranofyllda kycklingbröst med grönsaker och dragonsås

Serranofyllda kycklingbröst med grönsaker och dragonsås

En favorit är dragonsåsen som passar så bra till kycklingen, går alltid hem! Den här gången serverades rätten med blomkål, morötter och gröna bönor, ingen potatis alltså.

Skar upp kycklingbrösten lite och vek ut. Kryddade med salt och svartpeppar , lite fransk osötad senap, en ostskiva och serranoskinka. Lade ihop bröstfiléerna och fäste med provstickor, kryddade med salt och peppar runtom och stekte så filéerna tills de fick färg runtom och sedan fick de gå färdigt i ugnen. Kokade grönsakerna såhär; skalade morötter fick börja koka i saltat vatten, när de var semifärdiga tillsatte jag de gröna bönorna i bitar och lät sjuda ytterligare en stund. Hällde av kokvattnet och höll varmt. Blomkålen, som har kortare koktid fick gå i egen kastrull tills den blev förvälld så pass att den mjuknat något. Såsen gjorde jag av kycklingbuljong på tärning som jag först kokade och sedan hällde upp i tillbringare. Gjorde en bottenredning och tillsatte buljongen och smakade av med grädde, torkad dragon och saften av en halv citron. Rundade till sist av med en klick smör.

Serverade på varma tallrikar, först grönsakerna, sedan såsen och överst de skivade kycklingbrösten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.