Paprika- och persiljejärpar av kycklingfärs

Paprika- och persiljejärpar av kycklingfärs

Då och då köper jag ett paket kycklingfärs. Tycker att det är kul att variera lite. Det som görs på kycklingfärs blir mera ”finmalet” i konsistensen än nöt-, fläsk- eller blandfärs.

Idag gjorde jag järpar av färsen som jag blandade med ett ägg, lite ströbrod, salt och svartpeppar från kvarn, en halv finhackad röd paprika och en liten näve hackad bladpersilja. Sist hade jag i lite grädde och en pytteliten skvätt vit balsamvinäger och rörde färsen smidig. Formade rätt stora järpar som jag stekte i smörolja så de fick färg runt om. Lade sedan i ugnsform och körde färdigt (ska upp i minst 70 graders innertemperatur) i 150 graders ugn medan jag fixade tillbehören.

Kokade upp saltat vatten och lade i broccolibuketter som fick koka en liten stund med mycket spänst kvar i. Tog av broccolin från spisen och hällde i någon dl kallt vatten så kokningen stoppades.

Hade skysås smaksatt med senap kvar sedan oxbringan häromdagen, fick bli grunden till såsen idag också. Likaså hade jag små kokta delikatesspotatisar i kylen som jag stekte i smörolja och kryddade med salt och en nypa socker. Sist tillsatte jag en halv näve ruccolasallad i stekpannan och vände runt med potatisen.

Serverade järparna med den stekta potatisen, såsen, broccolin och några små minitomater (svenska!!! sådana som jag köpte sist jag handlade på ICA Maxi Erikslund).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.