Mustig köttfärssoppa

Mustig köttfärssoppa Mustig köttfärssoppa1

Det här är kanske mera en soppa på rotfrukter och vitkål än köttfärs. Till 4 portioner hade jag inte mera än ca 250 gram köttfärs. Känns riktigt klimatsmart. Kanske ska börje med en sådan variant varje tisdagskväll nu under vinterhalvåret, klimatsmart soppa alltså!

Fräste köttfärsen i lite smörolja så den blev så där grynig som när man gör köttfärssås. Tillsatte sedan potatis och morötter rivna på den grova sidan på rivjärnet, den strimlade vitkålen och finskuren purjolök som fick fräsa med köttfärsen en stund. Kryddade med salt och svartpeppar från kvarn, ett par lagerblad (och lite curry om man vill), hällde på en skvätt kycklingfond på flaska (går bra med buljongtärning istället). Hällde så sist i grädde och vatten till mustig konsistens. Lät sjuda 10-15 minuter varefter jag smakade av med lite mera salt och rundade av med en skvätt vit balsamvinäger.

Serverade den mustiga soppan med lite ärtskott. Som tillbehör ett par skivor surdegsbröd, bregott och ost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.