Paolos tagliateller med sås av kokt skinka, purjolök och blomkål

Paolos tagliateller med sås av kokt skinka, purjolök och blomkål

Ibland finns det anledning av skrapa ihop lite rester i kylen och göra något gott av det. Det där med att kasta mat är, som ni vet, nåt jag verkligen försöker undvika såväl för miljön som för plånboken.

Hade en öppnad förpackning av Paolos tagliateller som jag kompletterade med en sås gjord på en bit kokt skinka, purjolök och en liten bit blomkål som likaledes låg och skräpade i kylen. Fräste lätt i smörolja; tärningar av den kokta skinkan, finskuren purjolök och små blomkålsbuketter. Tillsatte Sweet Chilisås och en skvätt vanlig chilisås och ett par msk creme fraiche. Smakade av med salt och svartpeppar från kvarn.

Kokade pastan enligt anvisning på paketet. Hällde över den färdigkokta pastan i skinksåsen så den fick absorbera smakerna i såsen.

Serverade pastan och såsen med en tomat i tärningar, ärtskott och riven parmesanost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.