Pasta med gräddiga trattkantareller

Pasta med svamp

Ikväll blev det en snabb och enkel pasta, Paolos pasta paccheri med gräddiga trattkantareller.

Kokade pastan enligt ansvisningarna och silade ifrån vattnet. Stekte en halv hackad lök, en vitlöksklyfta sammanpressad och finskuren med en näve torkade och blötlagda samt urkramade trattkantareller på medelvärme i smörolja. Kryddade med salt och vitpeppar från kvarn, spädde med grädde och tillsatte en liten skvätt vit balsamvinäger. Lät sjuda ett par minuter och sedan tillsatte jag den kokta pastan som fick suga upp den goda gräddsåsen när jag vände runt den ordentligt i kastrullen.

Serverade pastan och såsen med kantarellerna med lite riven parmesanost och ett par basilikablad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.