Stekt falukorv med lättkokt blomkål och mild chilisås

20131006-184335.jpg

Efter dryga två veckor i södra Spanien drog det i falukorvstarmen! Var och bunkrade lite till kylskåpet och köpte bl.a en lokalproducerad falukorv.

Skar upp korven i generösa skivor som jag stekte i smörolja. Kokade ett blomkålshuvud i saltat vatten, som jag först brutit isär i mindre bitar. Kände efter med en provsticka efter några minuter och tog av från plattan och hällde av kokspadet när bitarna fortfarande hade ordentligt tuggmotstånd.

Serverade de stekta falukorvsskivorna med den kokta blomkålen och en liten kall sås som jag rörde ihop av crème fraiche och färdig chilisås. Lite skivad gurka och lokalodlade tomatklyftor fick bli extra färgklick på tallrikarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.