Ostronsåsmarinerad lax med pasta och spenatsås

Ostronsåsmarinerad lax med pasta och spenatsås

Jag tänkte marinera laxen i taryiakisås men hade ingen hemma, då fick det bli ostronsås (oyster sauce) och lite mixad peppar istället. Ostronsås är också en asiatisk produkt framställd av ostron som kokas i soja, socker och salt.

Skar en bit laxfilé utan skinn i större kuber som jag sedan blandade med ostronsåsen och malde på blandade pepparsorter, rose´, vit- och svart. Lät sedan stå i kylen några timmar.

Kokade färsk spenat i lite saltat vatten i några minuter. Hällde av kokvattnet och pressade ut det sista mot kastrullkanten. Lade spenaten på skärbräda, skar itu i rätt grova bitar. Hettade upp smör i kastrullen, lade i spenaten och pudrade lite vetemjöl över. Kryddade med salt och peppar, spädde med grädde och en liten skvätt ljus vinäger och så några skrap av muskotnöt på rivjärnet.

Kokade pastan enligt anvisningarna och hällde sedan av vattnet, blandade pastan i spenatsåsen. Stekte laxtärningarna i olivolja, vände runt och lät gå färdigt så laxen precis skiktar sig i ”lamellerna”.

Serverade som på bilden med ett par tomatklyftor och ett glas av något slag, rött eller vitt vin eller varför inte lite kolsyrat vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.