Gösfilé med ärtpuré och syrat fläsk

Gösfilé, ärtpuré och syrat fläsk

Tack Lasse P för att jag fick följa med och fiska igår och tack för den fina gösen som du fiskade upp åt mig. Färskare än så kan det inte bli.

Gjorde kanske kvällens meny lite extra komplicerad och med för många smaker, men gjort är gjort, det blev himla gott i alla fall. Filéade gösen direkt efter gårdagens fisketur. Jag vek filéerna mitt itu, saltade och vred några varv med pepparkvarnen, vände i uppvispat ägg och panerade i panko (asiatiskt ströbröd) och stekte i smörolja.

Ärtpurén hade jag gjort tidigare, lagt gröna torkade ärtor i blöt och sedan kokat enligt anvisningarna på paketet. Nu värmde jag bara ärterna i lite smör och smakade av.

Det syrade fläsket var också förberett. Hade långsamstekt färskt fläsk från Stäholms Säteri med svålen kvar i 150 graders ugn i 4 timmar. Det enda jag gjorde var att salta och peppra före ugnsbakningen. Därefter fick det svalna lite och sedan drog jag bort svålen. Svålen kan ätas som godis! Idag skar jag en skiva som jag sedan bitade upp i tärningar. Lät tärningarna koka i balsamicovinäger tills vinägern kokat bort.

Hade också frysta kantareller som jag tinade upp och stekte med lite hackad lök och spädde sedan ut med lite grädde.

Serverade den nystekta gösfilén med ärtpurén, det syrade fläsket och kantarellerna, en potatis och några tomatklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.