Vildsvinsskinka med tonfisksås (variant av ”vitello tonnato”)

Vildsvinsskinka med tonfisksås

Hade först saltat in och sedan ugnsbakat vildsvinsskinka som jag sedan griljerade som julskinka, blev en riktigt bra alternativ till vanlig julskinka, men för säkerhets skull hade vi en vanlig julskinka också. Med andra ord har vi rätt gott om skinka just nu och då funderar man ju lite extra på hur vi skall ta till vara dessa. Slog mig att vildsvin och kalv i allt väsentligt påminner om varandra så varför inte prova att göra en ”vitello tonato” dvs kalv med tonfisksås, en riktig Italiensk klassiker.

Hade kokt potatis som jag ugnsbakade genom att krossa dem lite med en gaffel, ringla lite olivolja över och toppade med flingsalt och några strimlor parmesanost som jag skar med potatisskalare. Gratinerade i 230 graders ugn tills de fick lite färg och blev genomstekta. Under tiden som potatisen gick i ugnen mixade jag en liten burk tonfisk i olja, ett kokt kallt ägg, ett par msk kapris, två msk pressad citron, 4 sardellfiléer och lite nymalen svartpeppar till en jämn och slät sås. Fick tillsätta ett par msk olivolja så den gick att mixa ordentligt.

Skivade vildsvinsskinkan tunt och lade ut på tallrikar, toppade med lite strimlad rödkålssallad, tonfisksåsen, lite kapris samt den ugnsbakade potatisen. Skar ytterligare lite strimlor av parmesanosten över och lade några färska gurkskivor vid sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.