Min Parisare till lunch!

Min Parisare

Dagens lunch blev en Parisare i min variant.

Till två portioner blandade jag ca 200 gr nötfärs med en skvätt vatten samt salt och svartpeppar från kvarn. Fördelade färsen på två brödskivor och stekte med färssidan nedåt på medelvärme så det blev lite stekyta, vände och stekte brödsidan så den också fick lite färg. Vred ner på något svagare värme och stekte färdigt med färssidan nedåt. Hade en rätt stor panna så jag fick plats att steka två ägg och några tjocka lökskivor som givetvis också fick lite salt och peppar på medan färsen stekte färdigt. När löken (som man också lika bra kan ha rå om man gillar det) och äggen var klara fick ytterligare ett par mindre brödskivor lite färg och värme.

Serverade Parisarna med lite dressing som jag blandat av majonnäs, crème fraîche, ketchup och senap i proportioner efter tycke och smak, den stekta löken, ett par rejäla tomatskivor, äggen och så brödskivorna på toppen och ett grillspett i trä som höll ordning på skapelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.