Kronhjortsrostbiff Sous Vide med wokade grönsaker och skysås

Kronhjortsrostbiff

Nu kom sous vide tekniken till heders igen. Hade ett par rostbiffar från vinterns jaktbravader, nämligen från en kronhjortshind.

Putsade och kryddade  rostbiffarna med en kryddblandning av salt, svartpeppar och torkad rosmarin som jag mixade och blandade med rökt paprikapulver. Vakumpackade dagen innan jag skulle laga till dem då jag ställde in vattentemperaturen på 55 grader och körde i cirkulatorn under ca 12 timmar. Kunde kanske vara ett par tre grader varmare för lite mindre rött kött, en smaksak. Tog ut köttet ur vakumpåsen och lät det vila i en skål. Tog tillvara den lilla köttsaft som fanns i plastpåsen och blandade med grädde, lite kycklingfond. Lät koka ner något innan jag smakade av med salt, vitpeppar från kvarn, en gnutta vit balsamvinäger och en sked messmör. Sist mixade jag ner en näve persilja. Lät köttet få ett besök i het stekpanna innan jag skar det i skivor.

Kokade delikatesspotatis och större bitar av morötter som jag sedan hällde över i en bunke tillsammans med bitar av grön sparris, orange paprika och blomkål i bitar. Wokade sedan potatis och grönsaker i lite smör, salt och en nypa socker precis innan serveringen.

Serverade den wokade potatisen och grönsakerna med den skummade skysåsen ovanpå och sist en rejäl skiva av rostbiffen på varje tallrik.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.