Nu slår jag ett slag för ICA:s frysta torskrygg i portionsförpackning igen. Tinade ett par bitar nästan helt i rumstemperatur och sedan rörde jag en saltlag med en halv liter vatten och 3,5 cl salt som ryggbitarna fick marinera i en knapp timme i kylen.
Sedan blev det skåprensning, hade en öppnad burk oliver fyllda med ansjovis som jag hackade och blandade ihop med likaledes skåpfynd från tidigare fröjder, nämligen riven permesanost blandad med olivolja.
Lade fiskbitarna i en smord ugnform, bredde över olivröran och toppade med en klick smör på varje bit. Sedan åkte de in i ugnen på ca 170 grader där de fick gå till de var nästan klara, 45-50 grader innertemperatur. Lät stå en stund med folie över.
Under tiden som fisken gick i ugnen strimlade jag två små fänkålshuvuden som sedan wokades i stekpannan med lite smörolja, salt och vitpeppar från kvarn och så pyttelite socker.
Serverade fisken ovanpå den wokade fänkålen, smörskyn från ugnsformen, tomatklyftor och en bit citron!