Vad sägs om kycklinglårfilé från Hagby Gård i Enköping, rökt sidfläsk från Carlströms, svensk röd och gul knipplök, squash samt tomater från Norrängen i Sala. Häftigt med så härliga råvaror!
Fyllde kycklinglårfiléerna med en skiva rökt sidfläsk i varje. Band om med ett varv bindgarn och kryddade. Jag hade persilade, salt och svartpeppar, men använd de kryddor du gillar bäst. Bryn sen i smörolja runtom och låt gå färdigt i ugnen i ca 160 grader. Innertemperatur drygt 70 grader! Låt vila under folie.
I en teflonkastrull stekte jag en gul och en röd knipplök. Kryddade med salt, vitpeppar, en nypa socker och en skvätt vinäger. Tillsatte bitar av squash, och två tomater i klyftor.
Jag serverade kycklinglårfilén uppskuren i skivor på ratatouillen och en stekt potatis.