Pizza med rester = Chorizo, tomater och mozarellaost

Pizza med chorizo

Jag är övertygad om att italienarnas pizzätande är sprunget ur tillvaratagande av rester. Så fick det bli här ikväll också. Hade ett par chorizokorvar och en solsada i kylen.

Tog ett grundrecept till pizzadeg och knådade i en stor bunke. Ställde degen att jäsa i en ren oljad bunke med en fuktad handduk över. Bakade ut på mjölat bakbord med kavel till en rund pizza som lagom fick rum på bakplåtspapperet. Hade en ”slatt” medelstark tacosalsa i en burk som jag blandade med lite cyrryketchup. Smetade ut på pizzan och och lade på de tunnt skivade korvslantarna, några tomatskivor, mozarellaosten i bitar och lite riven parmesan.

Gräddade i varm ugn och serverade med lite färsk gurka och en kall öl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.