Kycklingbröst med currysås och wokade morötter

Kycklingbröst med currysås

Skulle ha kyckling till lunch idag. Dagens lunchgäst, barnbarnet David, älskar kyckling och curry, så fick det alltså bli.

Hade en stor kyckling (2 kg) från Hagby Gård utanför Enköping, fantastiskt fina kycklingprodukter därifrån. Styckade kycklingen och skar bort lår och bröst, resten av skrovet fick gå i kastrullen och brynas tillsammans med lite grönt och kryddor och sedan slog jag på vatten och lät småsjuda ett par timmar till buljong.

Dagens lunch blev alltså brösten som jag, tillsammans med låren, kryddade med salt och peppar och stekte på dem i panna på spisen. Kryddade med lite curry också. Lade över bröst och lår i ugnsform och där fick de steka efter i ca 150 grader tills de blev klara, låren gick 10 minuter längre än brösten.

Hade lite smörolja i pannan som jag stekte kycklingdelarna i och pudrade över lite mjöl och spädde med den kokande buljongen och en skvätt grädde. Smakade av såsen med salt, peppar och curry.

Serverade kycklingbrösten i skivor, currysåsen, wokade morötter och jasminris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.