Ugnsstekt pingvinklubba med potatispure och picklade rödkål

Fyndade i frysen, ugnsbakade pingvinklubbor som bara låg där och väntade på att bli upptinade och värmda. Gjorde picklad rödkål såhär; Strimlade rödkål tunt med mandolin, osthyvel går också bra. Blandade med salt och lät stå och laka ur ett par timmar. Gjorde en 1-2-3 lag, dvs ättika, socker och vatten i nämnda proportioner. Kokade upp och lät sjuda ca 10 minuter. Under tiden tvättade jag en apelsin ordentligt och skrapade ner lite skal med ett cestjärn och pressade sedan saften av apelsinen i kastrullen. Lät sedan lagen svalna. Hällde över rödkålen i ett durkslag och sköljde ordentligt med kallt vatten så all salt sköljdes bort, lät rinna av ordentligt innan jag lade över i en väl rengjord burk. Slog över lagen och blandade ner ordentligt i rödkålen och ställde svalt.

Serverade de möra fläskköttet med potatispuré och den sötsyrliga rödkålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.