Långbakad grissida med potatis- och jordärtskocksmos, morötter och stekta äppelklyftor.

Det är kul att laga mat medan sover och spelar golf! Redan igår kväll startade jag kvällens middag genom att krydda och gnida in en fläsksida med svål och allt, med sellerisalt, rökt paprika och svartpeppar från kvarn, hade först rutat svålen med en vass kniv så kryddningen gick in ordentligt. Vakumpackade i värmetålig plast och körde sous vide (vattenbad) i 70 grader i nästan ett dygn. Tog ur fläsket från påsen, fräste i het stekpanna med svålsidan nedåt och lade sedan över i ugnsform och stekte på 225 grader en stund med lite glace över (soja, honung lite sky från sous videpåsen). Skar upp i portionsbitar och serverade med en klick potatis- och jordärtskocksmos, några stekta morötter och äppelklyftor, avokado och lite färsk timjan på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.