Pasta med gräddig svartkål och parmesan

fullsizeoutput_2011

Inspirerad av mina proffsiga matvänner på Instagram blev det vegetariskt ikväll också. Fräste finskuren gul lök och vitlöksklyfta i smörolja på svag värme utan att det tog färg, rörde ner skuren svartkål, kryddade med salt och nymalen svartpeppar och lät svettas en stund med löken. Tillsatte grädde och riven parmesanost och en liten skvätt äppelcidervinäger. Lät sjuda tills grädden satt sig lite. Hade kokat pasta penne som jag hällde över i såsen, tillsatte till sist lite skuren sallad och vände ner i pastasåsen. Serverade i djupa tallrikar med nyriven parmesanost och vred ett varv med svartpepparkvarnen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.