Stekt gösfilé, potatis- och jordärtsskocksmos, haricot verts och sallad av tunnhyvlad stjälkselleri och körsbärstomater

fullsizeoutput_2010

Efter köttfrossande några dagar drog det ordentligt i fisktarmen. Tinade upp de sista gösfiléerna från frysen, dags att bunkra upp igen. Kokade potatis och jordärtsskocka i saltat vatten, hällde av vattnet och lät ånga av. Mosade med visp, kryddade med salt och nymalen vitpeppar, en klick Bregott och en skvätt varm mjölk och rörde om till ett rätt löst mos. Portionsdelade och saltade gösfiléerna, vände i mjöl och stekte i smörolja.

Serverade den stekta gösfilén på moset med nykokta haricot vetts och en sallad gjord på tunnhyvlad stjälkselleri, delade körsbärstomater, salt, olivolja och några droppar pressad lime över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.