Inspirerades av ett recept från Kalifornien genom Anova, min leverantör av sous vide cirkulator efter det att min ”gamla” OBH Nordica pajat efter 2 år och tre månader. OBH inte kunde tänka sig att vare sig hjälpa till med garanti eller ens ta hand om och reparera den åt mig eftersom garantitiden hade passerat med tre månader. Alltså inget som helst produktansvar efter garantiidens utgång. Nu är det sluthandlat av OBH Nordicaprodukter för min del!
Saltade och pepprade kycklingbenen (med skinnet kvar) och smorde sen in med marmelad och riven ingefära. Stoppade i zippåse och körde sous vide i 76,5 grader i 4 timmar. Sköter sig ju självt så en eftermiddagspromenad blev det bl.a under tiden.
Tog upp kycklingklubborna ur plastpåsen och lade med skinnsidan uppåt i ugnsform. Körde i het ugn ca 10 minuter tills skinnet fått färg och blivit krispigt. Serverade med de ugnsbakade rotfrukterna (potatis, palsternacka, paprika och rödlök) och såsen som jag gjorde av köttvätskan i plastpåsen som fick ett uppkok och redning med majzenastärkelse.