Kycklinglårfilé och kantareller i Vermouth med ugnsbakad potatis och palsternacka, sallad och äpple.

img_2142

Tog fram en påse förvällda kantareller från frysen. Kramade ur vätskan ur påsen och fräste kantarellerna med hackad gul lök i smörolja. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar. Lade ned kycklinglårfiléerna i pannan och lät fräsa en stund på båda sidor med lite salt och peppar. Hällde på en skvätt Vermouth som fick koka ihop med kycklingen och svampen, spädde med grädde och smakade av med lite Kikkoman soja och lät sjuda tills kycklingen var klar och grädden ”krämat” till sig.

Servade kycklingen med ugnsbakad potatis och palsternacka samt sallad och skivor av härligt gott äpple som vänliga grannar (läs Carina och Per Fernström) ställt ut vid postlådan till oss som inga äpplen har! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.