Majskycklingbröst, ugnsbakad potatis, paprikasås och brynt blom- och svartkål.

IMG_1717

En härlig sportlovsdag med våra barnbarn Konrad och David, en heldag i trädgården och med riseldning på isen. Även korvgrillning till lunch. Men till middagen blev det inre tjänst med styckning och tillagning av kyckling. Vi hade två majskycklingar som ungdomarna fick lära sig att stycka, koka fond på skroven och i övrigt tillaga både bröst och lår, bröst i stekpanna på spisen och låren i ugnen.

Gjorde en paprikasås genom att skära en röd spetspaprika i pyttesmå tärningar som vi sedan fräste i smörolja, tillsatte lite mjöl och spädde med silad buljong och vispgrädde, smakade av med salt, nymalen vitpeppar och en skvätt vitvinsvinäger.

Serverade de uppskurna kycklingbrösten med paprikasåsen, ugnsbakade potatisklyftor och lite frästa bitar av blomkål och svartkål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.