Ugnsbakad koljafié med äggsås och sparrisbroccoli

Ugnsbakad koljafilé

Tog fram koljafilé ur frysen som fick tina under eftermiddagen.  Efter en fyrarätters på Frank igår kväll och en hel del viner till, kan vara skonsamt med lite mjuk och mild fiskfilé idag.

Saltade på de halvtinade portionsbitarna som sedan fick ligga och dra någon timma. Smorde en ugnssäker form med smörolja lade fiskbitarna i formen och täckte med några bitar smör. Körde i 165 graders ugn till fisken kändes knappt färdig. Tog ut ur ugnen och lade folie över efter att jag tagit reda på smörvätskan i formen som jag smaksatte såsen med. Såsen som jag gjorde så här; en bottenredning som jag spädde med gräddmjölk och potatisvatten till bra konsistens. Kryddade med salt och vitpeppar från kvarn och en skvätt vit balsamvinäger och så smörvattnet från ugnsformen. Sist, alldeles innan serveringen, tillsatte jag hackad kokt ägg och finskuren gräslök.

Serverade fiskfilén med såsen över och med kokt färskpotatis och några bitar sparrisbroccoli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.