Salviaspäckad kyckling i ugn med friterat rotfruktsnystan

Salviaspäckad kyckling i ugn med friterat rotfruktsnystan Strimlare

Har skaffat ett nytt köksverktyg, en skalare som strimlar samtidigt som den skalar, kul! Jo, alla har vi våra böjelser.

Gjorde ett salviasmör av rumsvarmt smör blandat med finskuren färsk salvia och lite salt. Delade en färsk kyckling på häften och gned in med citron, saltade runtom och lade i smord ugnsform med skinnsidan uppåt. Gjorde små hål i skinnet och stoppade in salviasmöret i snitten. Ugnsstekte i varmluft 200 grader i ca 40 minuter.

Skalade en bit kålrot och en lila morot. Sedan tog jag min nya strimlare och gjorde strimlor av så mycket som gick. Friterade i rapsolja på spisen tills det blivit lite färg och verkade sprött. Lade över på hushållspapper med en hålslev,

Serverade lårbiten av varje kycklinghalva tillsammans med det friterade rotfruktsnystandet som jag saltade lite på. Dessutom ett par tomatklyftor, citronbit och lite lök-,tomat- och äppelsalsa.

Resterande kycklingkött benade jag ur och förvarar jag i kylskåpet för senare bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.