Här om dagen roade jag mig med att göra en porchetta av benfri kotlettrad, ska egentligen vara karré som är lite fetare och därmed blir saftigare. Men jag ville testa med kotlettraden för att se om det blev bra. Kompenserade den magra kotlettraden med att köra det hela på svag värme (90 grader) med ånga i ugnen tills innertemperaturen kom upp i 72 grader. Funkade fint tycker jag. Men för att inte gå händelserna i förväg började jag med att skära köttbiten på längden ner till att ca 1 cm återstod. Fortsatte sedan att skära ut åt kanterna och vek ut allt som en platt rektangel och bankade till den lite. Gjorde en blandning av salt (ca 2 % av vikten på köttet), mortlad svartpeppar, fänkålsfrön, finhackade vitlöksklyftor samt hackad timjan, salvia och rosmarin och lite olivolja (ta de gröna örter du har hemma och som du gillar).
Gned in köttet med kryddmassan ordentligt, rullade ihop och band om så det blev en jämn och fin rulle. Kör i ugnen på svag värme med eller utan ånga alternativt vacumpacka och kör souse vide och se till att få upp innertemperaturen till 72 grader. Spar den kryddiga skyn som bildas i ugnsformen eller i vacpåsen
Till kvällens middag delade jag några sparrispotatisar som jag blandade med flingsalt och olja och körde i 210 graders varmluft. När potatisen var nästan klar slängde jag på bitar av grön sparris, kryddade med persilade och lade på varsina två skivor av porchettan så den blev varm.
Under tiden kokade jag upp den sparade skyn och rev en tomat på den grova delen på rivjärnet ner i skyn. Serverade potatis och sparris med porchettan och tomatskyn på toppen!