Tinade gösfiléer från frysen, skar dem längsmed så varje file blev två långa smala filéer, kryddade dem med salt och peppar, rullade dem och lade i smord ugnsfast form med lite smörolja över, lät dem bli semikokta i 150 graders ugn då jag tog ut formen och ställde åt sidan. Under tiden gjorde jag gratängsåsen genom att fräsa finskuren spetspaprika i smörolja, tillsatte grönsaksbuljong i pulverform, lite vetemjöl och rörde runt ordentligt innan jag hällde på grädde, vatten frän potatiskoket och riven prästost. Smakade av med salt och champagnevinäger och lät sjuda en stund innan jag slog såsen över fisken, toppade med lite mera riven ost och körde på gratängläge i ugnen tills det blev lite färg och allt var genomvarmt.
Jag hade några färskpotatisar kvar i kylen, ingen vidare potatis före midsommar så jag tänkte att den får man göra något drastiskt med. Kokade potatisen, stompade med en visp, tillsatte salt, nymalen vitpeppar, en sked fransk osötad senap, kokt mjölk och en klick Bregott.
Serverade den gratinerade gösen med potatisstompen och lite friterade rödbetsstrimlor på toppen.