Kan tyckas komplicerat men det var det inte. Tog lite tid, 2 timmar närmare bestämt, men det var det värt!
Skalade räkor som jag sedan lade i en mixerskål. Fräste räkskalen med lite lök, vitlök och tärningar av morötter. Spädde med vatten, några svartpepparkorn och ett lagerblad och lät sjuda 10-15 minuter. Hällde av fonden och vidare över till den rena kastrullen där den fick reducera tills det knappt återstod någon deciliter. Tillsatte sedan grädde och lät sjuda lätt tills såsen krämat till sig. Smakade av med salt och vitpeppar.
Putsade sjötungsfileerna och skar dem skinnfria. Lade putset i mixerskålen där jag också tillsatte ett ägg, salt, peppar, lite sweet chilisås och en skvätt grädde. Mixade alltsammans till en slät smet. Kryddade fiskfiléerna på båda sidor och lade ut på skärbräda. Klickade över de färserade räkorna och rullade ihop fileerna och ställde dem upprätt i en smörad ugnsform. Slog över lite torr sherry och lade en klick smör på varje rullad. Ställde in fiskrulladerna i ugnen på 150 grader och passade dem så de fick gå precis färdigt. Tog ut och öste ett par gånger under tiden.
Innan serveringen öste jag över lite av fisk- och sherryspadet i såsen och värmde upp. Serverade sedan rulladerna på förvärmda tallrikar på en bädd av wokade grönsaker, tunnhyvlad palsternacka, gröna bönor, purjolök i bitar och hyvlade rädisor, samt såsen och kokt potatis.