Idag handlade jag både en torsksida och en laxsida för depå i frysen. Putsade till filéerna och delade upp i lämpliga portionsstorlekar. Kvar blev också lite bitar av både torsk och lax som fick bli kvällens middag. Skar fisken i mindre bitar och saltade dem lätt och lät dem stå i kylen någon timma. Skar en bit purjolök i bitar som jag sedan förvällde i lättsaltat vatten. Hällde av kokvattnet i en skål och ställde åt sidan. Tillsatte smörolja i kastrullen med den förvällda purjolöken, strödde över lite vetemjöl och rörde om innan jag tillsatte kokvatten och grädde till bra konsistens. Smakade av med salt och peppar och en skvätt vitvinsvinäger. Tillsatte och rörde ner de saltade fiskbitarna och lät dem sakta värmas och gå färdigt på svag värme i såsen medan pastan kokade. När jag hällt av pastavattnet tillsatte jag lite nymalen peppar, en näve färsk spenat och lite olja och ställde tillbaka pastan på spisen så spenaten blev tillagad.
Serverade pastan med såsen och lite riven parmesan på toppen.