Det här kycklingreceptet gjorde jag med inspiration från den trevliga appen Tasty. Där skulle kycklingvingar behandlas efter det här receptet men jag hade benfria lår och det gick också bra.
Torka av kycklingbitarna med hushållspapper, lägg bitarna i en bunke, strö över ett par tsk bakpulver och lite salt, blanda runt ordentligt. Lägg kycklingbitarna på galler i ugnsform och kör sedan i 130 graders ugn i ca 30 minuter, öka sedan värmen till 200 grader och låt steka ytterligare 45 minuter.
Under tiden som kycklingbitarna kördes i ugnen gjorde jag tariyakisåsen genom att smälta samman en knapp dl japansk soja, ett par msk brunt socker och lika mycket honung i en liten stekpanna. Lät sjuda tills såsen tjocknat något, sist tillsatte jag ett par tsk sesamfrön. Vände de ugnsstekta kycklingbitarna i såsen och serverade dem rykande heta med ris, som jag den här gången förgyllt med små bitar av morot.