Helstekt filé av hjortkalv på bakad sötpotatis med blomkålskräm och sötsyrliga kastanjechampinjoner.

fullsizeoutput_1d87

Lite festligt till kvällen. En liten fin filé från en kronhjortskalv från förra jaktsäsongen låg kvar i frysen, man spar det bästa till sist! Skalade och skar ett par sötpotatisar i cm-tjocka skivor och bakad av med olja i 230 graders varmluftsugn. Strödde lite flingsalt över innan den åkte in i ugnen. Kokade blomkålsbuketter mjuka i saltat vatten. Hällde av och sparade lite av kokvattnet. Mixade blomkålen med smör, grädde salt och nymalen vitpeppar, smakade av med lite mera salt och ställde åt sidan och höll varmt. Stekte kanstanjechampinjoner, med mindre bitar av rödlök i smör. Kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. Smaksatte med balsamicosirap och en skvätt av kokvattnet från blomkålen. Saltade och pepprade den putsade filén och stekte först i olja med ett par timjankvistar och vred sedan ned värmen någon och tillsatte smör och lät filén gå till önskad innertemperatur under ösning och vändning. Lät sedan köttet vila under folie på skärbrädan ca 6-8 minuter.

Serverade sedan filén uppskuren i skivor på den ugnsbakade sötpotatisen, blomkålskrämen och de sötsyrliga kastenjechampinjonerna vid sidan. En flaska Portugisiskt rödvin slank också ned!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.