Koreansk avslutning på ”arbetsveckan”. Som jag berättade tidigare köpte jag en inspirationsbok om Kimchi och annan koreansk mat på bokrean för en tid sedan. Dags för avsmakning av vitkålskimchin med ytterligare asiatiska smaker, nämligen marinerade och ugnsstekta korta ribs av oxbringa. Gjorde en marinad av finskuren gul lök, purjolök och tärningar av ett päron, pressad vitlök, japansk soja, socker och sesamolja. Rörde om och lade ned ribsen som jag först skurit itu ben för ben och sedan skurit och vikt ut köttet på varje ben så köttet blev hälften så tjockt men ändå satt fast i benet. Svårt att förklara men jag tror ni förstår! Fick ligga i marinad i kylen under eftermiddagen. Tog ur marinaden och stekte i 230 graders varmluftsugn tills köttet fått ordentlig färg.
Vitkålskimchin gjorde jag för några veckor sedan och som nu hade blivit riktigt fyllig och smakrik av lagringen.
Serverade den kalla kimchin med köttet och wokade nudlar som jag först kokat enligt anvisningarna på förpackningen och sedan fräst hastigt med några skedar av köttmarinaden i pannan., lite färsk sallad och inlagd ingefära.
Spännande smaker och köttet var gott men något hårt enligt min smak, ska vara så enligt den koreanska traditionen men jag tror att jag försteker ribsen nästa gång så de blir lite mörare!
2 Comments