Kalvstek med gräddsås

img_2167

Tänk, nu känner man sig riktigt gammeldags och traditionell. En liten kalvstek som jag kryddade med sellerisalt och svartpeppar, brynte i smörolja i kastrull på spisen, tillsatte morötter, lök och kryddor (lagerblad samt hela svart- och vitpepparkorn). Hällde på vatten till halva steken, satte i en köttermometer och lade på lock och lät sjuda till innetemperaturen nådde 61 grader. Tog ur köttet och lindade in i folie. Fortsatte koka skyn utan lock tills den reducerat till hälften. Silade ifrån grönsakerna och kryddorna och sparade den reducerade skyn. Gjorde en bottenresning och spädde med skyn och grädde, smakade av med salt, lite soja, balsamvinäger och en klick gelé. Färgade av med Colorit. Rundade till sist av med en klick smör.

Skivade köttet och serverade med såsen över, kokt potatis och morötter, gelé, syltad tomat och lite grönsallad. Jag hade Waldorfsallad kvar sen igår så det fick det bli också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.