Salamifyllt kycklingbröst med potatis- och sellerimos och portvinsbräserad brysselkål

fullsizeoutput_1f43

Del 1 av helgens fröjder av ett paket benfria kycklingbröst. Delade två kycklingbröst på längden utan att skära rakt igenom, saltade och pepprade runtom och lade med den uppskurna sidan uppåt. Lade på två salamiskivor, en bit soltorkad tomat i olja samt en bit smakrik hårdost på vardera filén. Rullade ihop och band upp varje fyllt bröst med steksnören. Stekte sedan i smörolja så de blev brynta runtom, lade över i ugnsform och körde i 150 graders ugn till en innertemperatur av ca 70 grader.

Putsade till brysselkålen och fräste i smörolja med salt och svartpeppar från kvarn. Hällde över ett hyggligt sött portvin så det täckte ett par cm av pannan. Lät sedan bräsera utan lock och under omrörning då och då tills vätskan reducerats ned ordentligt.

Serverade det fyllda kycklingbröstet uppskuret i skivor på potatis- och rotsellerimos och med den portvinsbräserade brysselkålen och lite grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.