Bra pris på riktigt fina filéer av både lax och stor fin torsk när jag handlade i tisdags. Kunde inte motstå dessa så jag köpte en rejäl filé av vardera för frysen. Innan jag packade in fisken för frysning putsade jag till filéerna och fick då både stjärtbitar och en del andra putsbitar över som jag saltade lite på och förvarade i en plastpåse i kylen. Tog fram bitarna och lade i smord ugnsform, vred ett par varv med vitpepparkvarnen över och ett par smörklickar. Körde knappt genomstekta i 145 graders ugn. Skedade ur smörvätskan från ugnsformen i en kastrull plus lite mera smör och gjorde en bottenredning, spädde med mjölk och grädde och smakade av med lite spad från matjessill som jag hade i kylen. Det skulle egentligen vara ansjovis men jag hade ingen burk öppnad så det fick duga med matjes. Toppade såsen med finhackad dill.
Gjorde ett potatismos med ett par äggulor och lite smör i som jag spritsade runt den ugnsstekta fisken, hällde såsen över och rev lite parmesanost över och gratinerade i het ugn tills gratängen fått fin färg. Serverade med lite grönsallad, citronklyfta och ett glas fräscht bubbelvatten!