Ibland blir det lättlagat med få ingredienser och däremellan lite mera omständligt. Det här får väl räknas till det sistnämnda.
Fiskmix: Hade fryst laxfilé, torskrygg och scampi som jag tinade, skar i kuber och saltade lite på och ställde därefter kallt. När det var dags för tillagning stekte jag fiskkuberna hastigt i smörolja och vred några varv med vitpepparkvarnen över. Scampin fick också en hastig vända i pannan. Lade sedan över i ugnsform och ställde på 55 grader i ugnen.
Potatis- och jordärtskockspurén: Kokade bitar av skalad potatis och jordärtskockor mjuka i saltat vatten. Hällde av vattnet, mosade och blandade med bregott, en skvätt grädde, salt och peppar till slät puré, höll det sedan på värme.
Krondillsemulsion: Hade buljong på krondill i frysen från sommarens fröjder. Tinade och kokade ner till ett koncentrat på några cl. som jag sedan vispade ihop med en äggula under försiktig uppvärmning tills den tjocknade utan att koka. Monterade successivt ned klickar av smör under omrörning och smakade av med salt och lite saft av en citronklyfta. Höll emulsionen ljummen på spisen.
Garnityr: Skalade en palsternacka och tvättade av en bit squash som jag finstrimlade med skalverktygen för ändamålet. Stekte snabbt i varm panna med lite salt och peppar.
Serverade fisken och räkorna med purén, krondillsemulsionen och det stekta garnityret samt en citronklyfta.