Citronpepparlax, färsk potatis, skirat smör och riven pepparrot

IMG_1367

Jag tinade en bit lax i kallt vatten under eftermiddagen, en del säger att det är det bästa sättet att tina upp frusna matvaror. Det skall tinas på så kort tid som möjligt och genom att lägga påsen med den frusna råvaran i kallt vatten blir upptiningen både snabbt och skonsamt.

Nåväl, skar den tinade laxfilébiten i portionsstora bitar. Lät skinnet sitta kvar, kryddade med citronpeppar runtom och stekte hastigt på båda sidor i panna på spisen. Lade sedan över i smord ugnsform och körde i 180 graders varmluft tills laxen var lagom genombakad, inte för länge för då blir laxen torr.

Kokade potatis och snabbt ned med några kvistar broccoli mot slutet av koktiden för potatisen. Rev färsk pepparrot och smälte smör.

Serverade laxen med det smälta smöret, pepparroten, potatisen och broccolin. Hade också några tomatklyftor och små mangoldblad för de goda vitaminernas skull på tallrikarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.