Köttbullar med brunsås, potatis och morötter

Köttbullar med brunsås

Tog fram köttbullar från frysen som var kvar sedan midsommar. Eftersom köttbullarna var frysta utan någon sky eller sås fick jag ta hjälp av en sked av den goda kycklingfonden jag kokade häromdagen.

Värmde köttbullarna i en kastrull med en sked kycklingfond och lite vatten. Tillsatte grädde och smakade av med lite mera salt och en skvätt röd balsamvinäger. Färgade den brunare med lite kolorit (”soja” för färgsättning). Gjorde sen en toppredning av en sked majsenastärkelse och kallt vatten som jag hällde i kastrullen och rörde om lite försiktigt medan köttbullar och sås fick ett uppkok igen.

Serverade köttbullarna i såsen med kokt potatis och knippmorötter, tomat och lite snabbsaltad slanggurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.