Köttfärslimpa med potatismos och lättstekt blomkål

Köttfärslimpa med potatismos och lättstekt blomkål

Robust höstmat igen, köttfärslimpa med potatismos och lättstekt blomkål.

Hade nötfärs som jag blandade med ströbröd, ägg, creme fraiche, salt och peppar och sedan hade jag lite tomatsås (Patata Bravassåsen) som jag tillsatte i färsen. Formade en limpa i en smord ugnsform, lade lite skuren lök och morötter bredvid och stekte i 180 graders ugn på varmluft. Efter ca 35 minuter tillsatte jag lite vatten i formen och lät gå i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Hällde över stekskyn i en kastrull, tillsatte lite soja, balsamvinäger och grädde som fick sjuda en stund till en god sås.

Gjorde ett potatismos som jag smaksatte med fransk senap. Stekte skivor av blomkål i smör, saltade lätt och lät steka ett par minuter på varje sida.

Serverade köttfärslimpan i skivor med såsen, potatismoset och de lättstekta blomkålsskivorna och några tomatbitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.