Köpte den här hamburgerpressen till förra grillsäsongen, inte så dum faktiskt. Fick nytta av den ikväll eftersom jag hade ett par hundra gram nötfärs i kylen som pockade på uppmärksamhet så den inte blev förstörd.
Tog helt enkelt och delade färsen i två lika delar i hamburgerpressen och tryckte till, lade upp på smörpapper där de fick vila en stund. Saltade, pepprade och stekte ett par minuter på varje sida, kompletterade med en ostskiva på varje burgare.
Skar potatis, kålrot och morot i stavar, blandade med rapsolja och lite flingsalt i ugnsform och bakade av i 225 graders varmluft.
Blandade lite finhackad färsk gurka med en sked vardera av creme fraiche, majonäs och chilisås. Smakade av med salt och vitpeppar.
Serverade burgaren med de ugnsbakade rotfrukterna, dressingen, ett par tomatklyftor, för övrigt de allra sista lokalodlade tomaterna för säsongen samt en liten klick curryketchup.